Drinkspenen desinfecteren met UV-C-licht voor optimale diergezondheid

Geautomatiseerd voeren van kalveren vermindert de werkdruk en zorgt ervoor dat dieren precies en op basis van hun behoeften worden gevoerd. Maar het gemeenschappelijk gebruik van drinkspenen brengt ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Om uitbraak van ziektes bij uw dieren te voorkomen, ontwikkelde Urban de Alma Pro HygieneSet UV-C.

De Alma Pro HygieneSet UV-C van Urban bestaat uit twee units die met UV-C-licht de spenen en het drinkwater van de Urban Alma Pro-drinkautomaat desinfecteren. Het is een eenvoudige, betrouwbare en chemicaliënvrije oplossing voor kalver- en melkveehouders. In Duitsland ontving Urban voor dit product de zilveren EuroTier Innovation Award.

Dit nieuwe product van Urban werkt met UV-C-licht. Al tientallen jaren wordt UV-C-bestralingstechnologie met succes toegepast als desinfectiemiddel in de voedingsindustrie, ziekenhuizen en laboratoria. UV-C-stralen werken direct in op het genetisch materiaal van een organisme. Ze vernietigen de cellen, waardoor replicatie en transcriptie van DNA onmogelijk wordt gemaakt.

Hoe werkt het?

De automatische UV-C-speendesinfectie-unit desinfecteert zowel de speen als de binnenkant van de speenbehuizing. Twee UV-C-lampen gaan aan zodra een kalf klaar is met drinken en het stralingsgebied verlaat. Het UV-C-licht vernietigt onmiddellijk de ziektekiemen op de speen. Al na elf seconden bestraling worden meer dan 90% van de ziektekiemen die op de speen aanwezig waren vernietigd.

De Alma Pro HygieneSet UV-C bestaat uit een UV-C-unit die automatisch de speen reinigt als het kalf klaar is met drinken en een UV-C-bestralingsunit die alle ziektekiemen in het waterreservoir vernietigt.

Oudere waterleidingen kunnen een oorzaak zijn van verontreinigd drinkwater. De ketelunit van de Alma Pro HygieneSet UV-C verwijdert alle ziektekiemen die in het water en op de binnenrand van het reservoir aanwezig zijn. Het water is na deze UV-C-behandeling volledig vrij van ziektekiemen.

De nieuwe Alma Pro HygieneSet UV-C van Urban biedt kalver- en melkveehouders een snelle, zeer effectieve, chemicaliënvrije, milieuvriendelijke en efficiënte oplossing voor het desinfecteren van spenen en drinkwater.

Video

Meer nieuws

Contact-opnemen-Wijha

Contact opnemen?

Heeft u vragen over de Urban kalveriglo? Neem dan contact met ons op.