Eenvoudig de leefomgeving van kalveren desinfecteren met UV-C-licht

Voor een optimale hygiëne in de kalverhouderij presenteert Urban de EcoProtector UV-C: het eerste hulpmiddel dat kalver- en melkveehouders een eenvoudige, betrouwbare en chemicaliënvrije oplossing biedt voor het desinfecteren van de leefomgeving van kalveren. De EcoProtector UV-C kan ingezet worden voor het desinfecteren van zowel stalvloeren als kalveriglo’s.

Veel kalveropfokbedrijven krijgen te maken met ziektes in hun stallen, waaronder diarree en luchtweginfecties. Nieuwe ziekteverwekkers zoals cryptosporidium – dat decennia geleden nog vrijwel onbekend was – zijn nu bijna allemaal te vinden in kalverhouderijen. Ze veroorzaken ernstige en moeilijk te behandelen ziektes. Een goed hygiënebeheer is essentieel om deze ziekteverwekkers ook op lange termijn onder controle te houden.

De EcoProtector UV-C helpt hierbij. Dit nieuwe product van Urban werkt met UV-C-licht. Al tientallen jaren wordt UV-C-bestralingstechnologie met succes toegepast als desinfectiemiddel in de voedingsindustrie, ziekenhuizen en laboratoria. UV-C-stralen werken direct in op het genetisch materiaal van een organisme. Ze vernietigen de cellen, waardoor replicatie en transcriptie van DNA onmogelijk wordt gemaakt.

Hoe werkt het?

De EcoProtector UV-C is een hulpstuk dat met een eenvoudige handeling achter op de Urban MilkShuttle gemonteerd wordt. Het belangrijkste element is de bestralingsunit met vier krachtige UV-C buizen die elektrisch aangedreven worden. Door de unit horizontaal op de MilkShuttle te bevestigen kan de vloer gedesinfecteerd te worden. Slechts één enkele doorgang resulteert al in een vermindering van biologische besmetting van 99%. Bij verticale montage kan het apparaat ingezet worden om kalveriglo’s te reinigen. Daartoe wordt de EcoProtector UV-C in de opening van de iglo geplaatst. De UV-C-straling desinfecteert vervolgens effectief de gehele binnenkant van het hok.

Meer nieuws

Contact-opnemen-Wijha

Contact opnemen?

Heeft u vragen over de Urban kalveriglo? Neem dan contact met ons op.